Szerelem?

Rowling írásai, interjúk és saját vélemény alapján!

Egy "gonosz" lehet szerlemes? Egy elvetemült, elmebajos nőszemély?! A válasz egyszerű: Miért ne lehetne?! Csak az a kérdés, hogy kibe...
Gondolom bennetek is megfogalmazódott már ez a kérdés. A Harry Potter könyvekben erre egyértelmű utalások vannak!:

Idézek:

"Bocsáss meg nekem, kegyelmes úr...nem tudtam...Blackkel, az animágussal harcoltam! -zokogta Bellatrix, s a lassú léptekkel közeledő Voldemort lába elé vetette magát."
(Ez természetesen a hűségnek is lehet a jelképe, ki minek veszi...)

/HP5/

Viszont ez szerintem már inkább a szerelemre utal:

"-Nagyúr, -szólalt meg egy sötét hajú nő az asztal közepéről. Hangja kissé összeszorult
érzelmeitől. -Megtiszteltetés, hogy itt van, családunk házában. Senkit nem érhet ennél nagyobb öröm.
Leült nővére mellé, akitől legalább annyira különbözött külsőre, sötét hajával és hosszú szempilláival, mint magatartásában és viselkedésében. Míg Narcissa mereven és közömbösen ült, Bellatrix Voldemort felé hajolt, mivel szavak nem írhatták le, mennyire vágyódott a Nagyúr közelségéhez."
 
/Kalózfordítás/

Szerintetek? Van még egy idézet szintén az utolsó könyvből, amikor Bella segítőkezet nyújt Voldemortnak, hogy felsegítse a földről. Voldemort viszont ezt nem fogadja el.

" Nagyuram, engedje meg --"

"Nincs szükségem segítségre," mondta Voldemort hidegen, és bár nem látta Harry, elképzelte ahogy Bellatrix visszahúzza a segítő kezet. "
/Kalózfordítás/

Illetve van még egy:

"Nagyuram, Nagyuram…˝- Bellatrix hangja volt, és úgy beszélt, mintha a szeretőjéhez szólna."
/Kalózfordítás/

Ezek elég egyértelműek, nem?
Véleményem szerint, Bellatrix csak azért ment hozzá Rodolphus Lestrange-hez, mert muszáj volt; ugyanis a Black családból mindenkit kivétel nékül kitagadtak, AKI nem aranyvérű férjet választott VAGY netán viselkedésével szégyent hozott a családra. Szerintem ezt Bella nem akarta, így férjhez ment az első aranyvérűhöz, akivel találkozott,  vagy akit épp hozzárendeltek. Mint tudjuk, Voldemort félvér. Az apja mugli volt (amíg meg nem ölte), az anyja pedig boszorkány, aki még Tom Denem születése előtt meghalt, mert mugli férje elhagyta.
Az, hogy Voldemort félvér, azonban semmit nem változtat Bella érzésein. Ezt a következtetést abból vontam le, hogy amikor Harry közli a tényt vele az ötödik könyv végén (Pontosan így szól: "Ő is félvér, nem tudta?!") - persze az is lehetséges, hogy Bellatrix ezt nem hitte el. VAGY nemhogy elhitte - tudta; mert Ura beavathatta őt a múltjába. Mindent megosztott vele.
Khm... tehát amikor közli vele, azután Bellatrix úgymond egyenesen "megtámadja" Harryt. Milyen érzéseket kelthetett ez Bellában?
Szerelmes Voldemortba.

"Rowling is közli egy interjúban (egy videóban hallottam), hogy Bella nem Rodolphusba szerelmes, hanem bizony Voldemortba!
Viszont Rowling azt mondta, hogy Voldemort nem tud szeretni, így nem tudja viszonozni Bellatrix RENDÍTHETETLEN szerelmét." -  Elképzelhető-e az, hogy Rowling pusztán 'képletesen' értette azt, hogy Voldemort képtelen szeretni? A 'Nem tud' és  a 'Nem akar' kifejezések gyakran összefüggnek egymással. Gondoljunk csak bele: Voldemortnak engedné a büszkesége és a hírneve, hogy szerelmes legyen? Még ha csöpp kötődést is érezne magában Bellatrixhoz, biztosan elveti magában mélyen, mert egyszerűen Nem Engedheti Meg Magának. Megveti az érzéseit, majd magát, végül újra meg újra megismétli ezt, hiába látja, hogy az a szerencsétlen nő ott epekedik érte! Mit tud tenni? Voldemort túl büszke, túl öntelt ahhoz, hogy kimutassa az érzelmeit - már ha vannak. Márpedig szerintem képtelenség, hogy ne legyenek.  Az viszont a másik, hogy a lelke hét darabban van. Ebbe már nem megyek bele... ez is akadályozó tényező. De Rowling maga mondta: 'Mindenkiben van jó és rossz. Kérdés, hogy melyik részünkre hallgatunk!' - Ha mindezen érvek ellenére úgy gondoljátok, hogy  továbbra sincs igazam, akkor azt mondom Nektek: Amennyiben a Nagyúr nem volt szerelmes, avagy csöppnyi kötődést sem érzett a nő iránt, egy biztos: Kívánta! o.O Mert ismerjük el:  Mégiscsak Bellatrix a leggyönyörűbb halálfalónő. 

(c) Saját írás.

 


Szevasztok! ;) - már ha még jár ide valaki...
Elismerem, hogy szégyenletes formában hagytam itt ezt az oldalt és ezt a hiányosságomat most igyekszem pótolni figyelembe véve hogy az Intörnet mostmáraztán nagyon modern! Az oldal ezért az elkövetkezendőkben meglehet hogy átmenetileg okádék lesz - bár annál nagyobb nem, mint amilyen volt. S elképzelhető, hogy a továbbiakban bővülni fog még egy boszorkánnyal, aki történetesen nem a Potter-világ tagja, valamint más ötleteim is vannak. Addig is... öh... hát most nem írok többet.

M

 

 
Volt Nincs szekrény
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A szerkesztő blogja frissek
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Horcruxes

  

→ cserebere -  óhajsóhajt fogalmazz a Vendégkönyvbe.

 
Black Ház
Indulás: 2007-05-25
 

                                           


Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?