Szerelem?

Rowling írásai, interjúk és saját vélemény alapján!

Egy "gonosz" lehet szerlemes? Egy elvetemült, elmebajos nőszemély?! A válasz egyszerű: Miért ne lehetne?! Csak az a kérdés, hogy kibe...
Gondolom bennetek is megfogalmazódott már ez a kérdés. A Harry Potter könyvekben erre egyértelmű utalások vannak!:

Idézek:

"Bocsáss meg nekem, kegyelmes úr...nem tudtam...Blackkel, az animágussal harcoltam! -zokogta Bellatrix, s a lassú léptekkel közeledő Voldemort lába elé vetette magát."
(Ez természetesen a hűségnek is lehet a jelképe, ki minek veszi...)

/HP5/

Viszont ez szerintem már inkább a szerelemre utal:

"-Nagyúr, -szólalt meg egy sötét hajú nő az asztal közepéről. Hangja kissé összeszorult
érzelmeitől. -Megtiszteltetés, hogy itt van, családunk házában. Senkit nem érhet ennél nagyobb öröm.
Leült nővére mellé, akitől legalább annyira különbözött külsőre, sötét hajával és hosszú szempilláival, mint magatartásában és viselkedésében. Míg Narcissa mereven és közömbösen ült, Bellatrix Voldemort felé hajolt, mivel szavak nem írhatták le, mennyire vágyódott a Nagyúr közelségéhez."
 
/Kalózfordítás/

Szerintetek? Van még egy idézet szintén az utolsó könyvből, amikor Bella segítőkezet nyújt Voldemortnak, hogy felsegítse a földről. Voldemort viszont ezt nem fogadja el.

" Nagyuram, engedje meg --"

"Nincs szükségem segítségre," mondta Voldemort hidegen, és bár nem látta Harry, elképzelte ahogy Bellatrix visszahúzza a segítő kezet. "
/Kalózfordítás/

Illetve van még egy:

"Nagyuram, Nagyuram…˝- Bellatrix hangja volt, és úgy beszélt, mintha a szeretőjéhez szólna."
/Kalózfordítás/

Ezek elég egyértelműek, nem?
Véleményem szerint, Bellatrix csak azért ment hozzá Rodolphus Lestrange-hez, mert muszáj volt; ugyanis a Black családból mindenkit kivétel nékül kitagadtak, AKI nem aranyvérű férjet választott VAGY netán viselkedésével szégyent hozott a családra. Szerintem ezt Bella nem akarta, így férjhez ment az első aranyvérűhöz, akivel találkozott,  vagy akit épp hozzárendeltek. Mint tudjuk, Voldemort félvér. Az apja mugli volt (amíg meg nem ölte), az anyja pedig boszorkány, aki még Tom Denem születése előtt meghalt, mert mugli férje elhagyta.
Az, hogy Voldemort félvér, azonban semmit nem változtat Bella érzésein. Ezt a következtetést abból vontam le, hogy amikor Harry közli a tényt vele az ötödik könyv végén (Pontosan így szól: "Ő is félvér, nem tudta?!") - persze az is lehetséges, hogy Bellatrix ezt nem hitte el. VAGY nemhogy elhitte - tudta; mert Ura beavathatta őt a múltjába. Mindent megosztott vele.
Khm... tehát amikor közli vele, azután Bellatrix úgymond egyenesen "megtámadja" Harryt. Milyen érzéseket kelthetett ez Bellában?
Szerelmes Voldemortba.

"Rowling is közli egy interjúban (egy videóban hallottam), hogy Bella nem Rodolphusba szerelmes, hanem bizony Voldemortba!
Viszont Rowling azt mondta, hogy Voldemort nem tud szeretni, így nem tudja viszonozni Bellatrix RENDÍTHETETLEN szerelmét." -  Elképzelhető-e az, hogy Rowling pusztán 'képletesen' értette azt, hogy Voldemort képtelen szeretni? A 'Nem tud' és  a 'Nem akar' kifejezések gyakran összefüggnek egymással. Gondoljunk csak bele: Voldemortnak engedné a büszkesége és a hírneve, hogy szerelmes legyen? Még ha csöpp kötődést is érezne magában Bellatrixhoz, biztosan elveti magában mélyen, mert egyszerűen Nem Engedheti Meg Magának. Megveti az érzéseit, majd magát, végül újra meg újra megismétli ezt, hiába látja, hogy az a szerencsétlen nő ott epekedik érte! Mit tud tenni? Voldemort túl büszke, túl öntelt ahhoz, hogy kimutassa az érzelmeit - már ha vannak. Márpedig szerintem képtelenség, hogy ne legyenek.  Az viszont a másik, hogy a lelke hét darabban van. Ebbe már nem megyek bele... ez is akadályozó tényező. De Rowling maga mondta: 'Mindenkiben van jó és rossz. Kérdés, hogy melyik részünkre hallgatunk!' - Ha mindezen érvek ellenére úgy gondoljátok, hogy  továbbra sincs igazam, akkor azt mondom Nektek: Amennyiben a Nagyúr nem volt szerelmes, avagy csöppnyi kötődést sem érzett a nő iránt, egy biztos: Kívánta! o.O Mert ismerjük el:  Mégiscsak Bellatrix a leggyönyörűbb halálfalónő. 

(c) Saját írás.

 


Szevasztok! ;) - már ha még jár ide valaki...
Elismerem, hogy szégyenletes formában hagytam itt ezt az oldalt és ezt a hiányosságomat most igyekszem pótolni figyelembe véve hogy az Intörnet mostmáraztán nagyon modern! Az oldal ezért az elkövetkezendőkben meglehet hogy átmenetileg okádék lesz - bár annál nagyobb nem, mint amilyen volt. S elképzelhető, hogy a továbbiakban bővülni fog még egy boszorkánnyal, aki történetesen nem a Potter-világ tagja, valamint más ötleteim is vannak. Addig is... öh... hát most nem írok többet.

M

 

 
Volt Nincs szekrény
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A szerkesztő blogja frissek
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Horcruxes

  

→ cserebere -  óhajsóhajt fogalmazz a Vendégkönyvbe.

 
Black Ház
Indulás: 2007-05-25
 

                                           


Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic