A varázslók börtöne

Helye és feladata:

Azon varázslók börtöne, akik megszegik a brit varázslóközösség törvényeit. Egy szigeten található, valahol az Északi-tengerben, a Shetland-szigetek környékére képzelhető. Ha egy varázsló élő emberre szórja valamelyik főbenjáró átkot (az Imperius, a Cruciatus, és az Avada Kedavra), akkor automatikusan életfogytiglani azkabani büntetést kap. Más esetekben a Mágiaügyi Minisztérium kezében van a döntés.

Őrei:

A hírhedt börtönt dementorok őrzik, talán a legszörnyűbb teremtmények a világon. Ha ezek a vak szörnyek megközelítenek egy embert, az úgy érzi, nincs értelme az életének, eltűnik minden boldogság a lelkéből. Még a muglik (varázstalan emberek) is megérzik a jelenlétüket, pedig számukra láthatatlanok. Csókjuk kiszívja az ember lelkét (ez még a megölésnél is szörnyűbb fegyver), de erre csak a legvégső esetben kapnak engedélyt. Az ott raboskodó emberek még akkor sem tudnának megszökni, ha nem állnák habok és falak az útjukat; a saját fejükbe zárva élnek, nincs egyetlen derűs gondolatuk sem. Többségük beleőrül vagy meghal a fogságba. Ezek a lények a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazásában állnak. Voldemort bukása után Kingsley Sahcklebolt, az új mágiaügyi miniszter abbahagyta a dementorok alkalmazását.

Szökések:

Azkaban egy rettegett, szuperbiztos börtön, sőt, Sirius Black szökése előtt azt hitték, hogy onnan képtelenség megszökni. A Mágiaügyi Minisztériumban úgy gondolták, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, méghozzá azért, hogy megölje Harry Pottert, az egyetlen embert, aki veszélyeztetheti Voldemort nagyúr hatalmát. Azért tartóztatták le, mert azzal gyanúsították, hogy korábban elárulta Potteréket Voldemortnak, és sok szemtanú előtt megölt egy varázslót (Peter Pettigrew-t) és egy tucatnyi muglit (varázstalan embert), akik véletlenül arra jártak. Sirius Black-nek úgy sikerült megszöknie, hogy animágus volt (olyan mágus, aki egy bizonyos állattá át tud változni bármikor). Azért nem őrült meg a börtönben, mert fejében maradt egy önmagában cseppet sem derűs gondolat: hogy ártatlan volt. Ezt a dementorok nem szippanthatták ki, de segítségével megőrizte az öntudatát és a varázserejét. Azért szökött meg, mert megtudta, hogy Peter Pettigrew a Roxfortban van, és elindult, hogy elkövesse a gyilkosságot, amiért elítélték. Igazság szerint nem is ő ölte meg azt a tucat muglit, hanem Peter, aki sikeresen eljátszotta a saját halálát, majd patkánnyá változva (ő is animágus volt) elmenekült.

Egy évtizeddel Sirius Black sikeres szökése előtt volt valaki, akinek szintén sikerült megszöknie (ha nem is egyedül). Barty Kuport, akit tulajdon apja küldött börtönbe, néhány évvel elfogása után meglátogatták a szülei, méghozzá azzal a szándékkal, hogy megszöktetik. Idősebbik Barty Kupor (az elítélt apja) vonakodott ettől, de felesége iránti szeretete miatt ráállt a dologra. Kuport kivitték a börtönből, helyette anyja vállalta az azkabani fogságot, és néhány év múlva meg is halt. Később az ifjabb Kupor segítségével nyerte vissza a testét Voldemort nagyúr.

Voldemort újjászületése után fél évvel maga mellé állította a dementorokat, és segítségükkel kiszabadított tíz hűséges halálfalót, akik korrábban a börtönt is vállalták urukért. Köztük van Bellatrix Lestrange is:)

forrás: wikipédia


Bellatrix 14 évet töltött a varázslók és boszorkányok börtönében, az Azkaban-ban. Rowling a negyedik könyvben a következőket írja: 


" Ekkor a fekete hajú boszorkány felpillantott Kuporra, és odakiáltott neki:
- Eljön a nap, amikor a Sötét Nagyúr visszatér, Kupor! Küldjön csak minket az Azkabanba, mi ott is megvárjuk! A Sötét Nagyúr visszanyeri hatalmát, eljön értünk, és megjutalmaz minket! Egyedül mi maradtunk hűségesek hozzá! Egyedül mi indultunk a keresésére!...
A fekete hajú nő büszkén kivonult a teremből, mit sem törődve a hallgatóság gyűlölködő morajával."

Bellatrix-ot (és társait, Rodolphust, ifj. Barty Kuport és Rodolphus fivérét, Rabastan Lestrange-et) az Azkaban-ba hurcolták a dementorok. 
Bellatrix e szavakat mondván tanúsította feltétlen és rendíthetetlen hűségét Voldemort iránt. 
Rowling továbbá azt írja, hogy Bella és "társai" azért kerültek az Azkaban-ba, mert cruciatus-átokkal kínozták Frank és Alice Longbottomot. 
Az Azkaban-i fogság sokak szerint megártott Bellának ( ezt mondta Helena Bonham Carter is egy interjúban ) ami miatt az elméje sem teljesen ép. Bár gyanítja, azelőtt sem volt teljesen normális.

 


Szevasztok! ;) - már ha még jár ide valaki...
Elismerem, hogy szégyenletes formában hagytam itt ezt az oldalt és ezt a hiányosságomat most igyekszem pótolni figyelembe véve hogy az Intörnet mostmáraztán nagyon modern! Az oldal ezért az elkövetkezendőkben meglehet hogy átmenetileg okádék lesz - bár annál nagyobb nem, mint amilyen volt. S elképzelhető, hogy a továbbiakban bővülni fog még egy boszorkánnyal, aki történetesen nem a Potter-világ tagja, valamint más ötleteim is vannak. Addig is... öh... hát most nem írok többet.

M

 

 
Volt Nincs szekrény
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A szerkesztő blogja frissek
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Horcruxes

  

→ cserebere -  óhajsóhajt fogalmazz a Vendégkönyvbe.

 
Black Ház
Indulás: 2007-05-25
 

                                           


Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha