A varázslók börtöne

Helye és feladata:

Azon varázslók börtöne, akik megszegik a brit varázslóközösség törvényeit. Egy szigeten található, valahol az Északi-tengerben, a Shetland-szigetek környékére képzelhető. Ha egy varázsló élő emberre szórja valamelyik főbenjáró átkot (az Imperius, a Cruciatus, és az Avada Kedavra), akkor automatikusan életfogytiglani azkabani büntetést kap. Más esetekben a Mágiaügyi Minisztérium kezében van a döntés.

Őrei:

A hírhedt börtönt dementorok őrzik, talán a legszörnyűbb teremtmények a világon. Ha ezek a vak szörnyek megközelítenek egy embert, az úgy érzi, nincs értelme az életének, eltűnik minden boldogság a lelkéből. Még a muglik (varázstalan emberek) is megérzik a jelenlétüket, pedig számukra láthatatlanok. Csókjuk kiszívja az ember lelkét (ez még a megölésnél is szörnyűbb fegyver), de erre csak a legvégső esetben kapnak engedélyt. Az ott raboskodó emberek még akkor sem tudnának megszökni, ha nem állnák habok és falak az útjukat; a saját fejükbe zárva élnek, nincs egyetlen derűs gondolatuk sem. Többségük beleőrül vagy meghal a fogságba. Ezek a lények a Mágiaügyi Minisztérium alkalmazásában állnak. Voldemort bukása után Kingsley Sahcklebolt, az új mágiaügyi miniszter abbahagyta a dementorok alkalmazását.

Szökések:

Azkaban egy rettegett, szuperbiztos börtön, sőt, Sirius Black szökése előtt azt hitték, hogy onnan képtelenség megszökni. A Mágiaügyi Minisztériumban úgy gondolták, hogy a veszélyes szökevény Roxfortba tart, méghozzá azért, hogy megölje Harry Pottert, az egyetlen embert, aki veszélyeztetheti Voldemort nagyúr hatalmát. Azért tartóztatták le, mert azzal gyanúsították, hogy korábban elárulta Potteréket Voldemortnak, és sok szemtanú előtt megölt egy varázslót (Peter Pettigrew-t) és egy tucatnyi muglit (varázstalan embert), akik véletlenül arra jártak. Sirius Black-nek úgy sikerült megszöknie, hogy animágus volt (olyan mágus, aki egy bizonyos állattá át tud változni bármikor). Azért nem őrült meg a börtönben, mert fejében maradt egy önmagában cseppet sem derűs gondolat: hogy ártatlan volt. Ezt a dementorok nem szippanthatták ki, de segítségével megőrizte az öntudatát és a varázserejét. Azért szökött meg, mert megtudta, hogy Peter Pettigrew a Roxfortban van, és elindult, hogy elkövesse a gyilkosságot, amiért elítélték. Igazság szerint nem is ő ölte meg azt a tucat muglit, hanem Peter, aki sikeresen eljátszotta a saját halálát, majd patkánnyá változva (ő is animágus volt) elmenekült.

Egy évtizeddel Sirius Black sikeres szökése előtt volt valaki, akinek szintén sikerült megszöknie (ha nem is egyedül). Barty Kuport, akit tulajdon apja küldött börtönbe, néhány évvel elfogása után meglátogatták a szülei, méghozzá azzal a szándékkal, hogy megszöktetik. Idősebbik Barty Kupor (az elítélt apja) vonakodott ettől, de felesége iránti szeretete miatt ráállt a dologra. Kuport kivitték a börtönből, helyette anyja vállalta az azkabani fogságot, és néhány év múlva meg is halt. Később az ifjabb Kupor segítségével nyerte vissza a testét Voldemort nagyúr.

Voldemort újjászületése után fél évvel maga mellé állította a dementorokat, és segítségükkel kiszabadított tíz hűséges halálfalót, akik korrábban a börtönt is vállalták urukért. Köztük van Bellatrix Lestrange is:)

forrás: wikipédia


Bellatrix 14 évet töltött a varázslók és boszorkányok börtönében, az Azkaban-ban. Rowling a negyedik könyvben a következőket írja: 


" Ekkor a fekete hajú boszorkány felpillantott Kuporra, és odakiáltott neki:
- Eljön a nap, amikor a Sötét Nagyúr visszatér, Kupor! Küldjön csak minket az Azkabanba, mi ott is megvárjuk! A Sötét Nagyúr visszanyeri hatalmát, eljön értünk, és megjutalmaz minket! Egyedül mi maradtunk hűségesek hozzá! Egyedül mi indultunk a keresésére!...
A fekete hajú nő büszkén kivonult a teremből, mit sem törődve a hallgatóság gyűlölködő morajával."

Bellatrix-ot (és társait, Rodolphust, ifj. Barty Kuport és Rodolphus fivérét, Rabastan Lestrange-et) az Azkaban-ba hurcolták a dementorok. 
Bellatrix e szavakat mondván tanúsította feltétlen és rendíthetetlen hűségét Voldemort iránt. 
Rowling továbbá azt írja, hogy Bella és "társai" azért kerültek az Azkaban-ba, mert cruciatus-átokkal kínozták Frank és Alice Longbottomot. 
Az Azkaban-i fogság sokak szerint megártott Bellának ( ezt mondta Helena Bonham Carter is egy interjúban ) ami miatt az elméje sem teljesen ép. Bár gyanítja, azelőtt sem volt teljesen normális.

 


Szevasztok! ;) - már ha még jár ide valaki...
Elismerem, hogy szégyenletes formában hagytam itt ezt az oldalt és ezt a hiányosságomat most igyekszem pótolni figyelembe véve hogy az Intörnet mostmáraztán nagyon modern! Az oldal ezért az elkövetkezendőkben meglehet hogy átmenetileg okádék lesz - bár annál nagyobb nem, mint amilyen volt. S elképzelhető, hogy a továbbiakban bővülni fog még egy boszorkánnyal, aki történetesen nem a Potter-világ tagja, valamint más ötleteim is vannak. Addig is... öh... hát most nem írok többet.

M

 

 
Volt Nincs szekrény
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A szerkesztő blogja frissek
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Horcruxes

  

→ cserebere -  óhajsóhajt fogalmazz a Vendégkönyvbe.

 
Black Ház
Indulás: 2007-05-25
 

                                           


ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!