Rowling és Yates: Szerették a karaktert?

Nos, azért hoztam létre ezt a modult, hogy kifejtsem véleményemet arról, hogy J. K. Rowling és David Yates szerették-e Bellatrix Lestrange karakterét a Harry Potter filmekben?! Mivel konkrét „nem” vagy „igen” szóval nem írhatom le, kifejtem a gondolataimat:


J. K. Rowling

Nézzünk meg egy klasszikus kötetsorozatot, filmsorozatot, vagy egy egyszerű hollywood-i filmet: Mindig a Jó győz a végén. Szerintem ebből már sok embernek elege van, de sajnos be kell látnunk: A Harry Potter filmek végén is a Jó győz, de, a Rossznak kárpótlásul jó pár pozitív szereplő is elhalálozott, nem egy Bellatrix keze által. Gondolkozzunk el: Ha egy történetben van egy gonosz szereplő, mi lehet annál jobban példája annak, hogy szeretem a karaktert, mind hogy rengeteg jó szereplő az Ő keze által hal meg? Hiszen Frank és Alice Longbottomot az őrületig kínozta, megölte Siriust, (a főhős, Potter nagy fájdalmára), megölte Dobbyt, és Fred Weasleyt, amivel egy egész családot csonkított meg, valamint ellenségét, a családból kitagadott Nymphadora Tonksot. Tény, hogy meghalt, de amíg élt, nagy és dicső pályafutásnak örvendett a halálfalók körében, s lássuk be: Rowlingnak szinte már meg kellett ölnie, bár tény, hogy csúnya halált kapott Molly Weasley keze által, de hát megölte a fiát, s a lányát is megcélozta!
Így hát, be kell látnunk: A sok gyilkosság, kínzás (hiszen Hermione vére is folyt már a késén), és megannyi kegyetlen tette miatt J. K. Rowling valószínűleg kedvelte a karaktert, hiszen szép rangja volt a halálfalók között. DE, nem teljesen volt tökéletes az az élet és pályafutás, hiszen a tettek ellenére valószínűleg boldogtalan életet élt, s hiába szerette a Sötét Nagyurat, a könyvsorozatban nem talált viszonzást. Így Rowling szeretete nem volt teljes Bellatrix iránt, hiszen nem kapta meg a hőn áhított csókot vagy az Ura szerelmét… de ennek ellenére én ki merem jelenteni, hogy: Rossz karaktere ellenére az írónő minden bizonnyal kedvelte a karaktert, noha nem annyira mint egy főszereplőt, de szép életet szánt neki, s majdnem teljesen boldogat. Csak a vége nem volt szép…

David Yates

A Harry Potter ötödik részétől, a filmsorozat rendezőjéről viszont teljes mértékben elmondhatom, hogy ő minden bizonnyal szerethette a karaktert! Miért? Azért, mert a könyv sokszor csak alapjául szolgál a filmnek, a rendező gyakran teljesen más képet alkot vele, csupán az alapjeleneteket szolgálja fel. (Lásd: Harry Potter és a Félvér Herceg (film): A villámsújtotta torony jelenet.) Tehát, Mr. Yates úgy is cselekedhetett volna, hogy Bellatrix jeleneteiben nem sugározza annyira a felsőbbrendűséget, de ő nem így tette: A Harry Potter és a Főnix Rendjében láthatjuk először filmvásznon, még pedig a szökésnél… szerintem, ott minden emberben megalapozódott Bellatrix Lestrange karakterének egyfajta ereje, mely magához bilincseli a nézőt. A hátborzongató zene, s Bellatrix őrült sikolya/nevetése az égig törő volt, s fantasztikusan volt elkészítve. Ezek után a minisztériumi diadal, a gyilkosság, mely megalapozta Bellatrix jövőbeli pályafutását a kötetekben: Megölte rég gyűlölt unokaöccsét, s a filmben is nagy győzelem volt az övé. Ezért persze Helena Bonham Carteré a dicsőség, de gondoljunk csak bele: Ő is csak azt teszi, amit a rendező mond neki! Így hát, a Harry Potter és a Főnix Rendjében egyértelműen leszűrhető, hogy igazán szerette a rendező a személyét, fantáziát láthatott benne.
Ugorjunk! Harry Potter és a Félvér Herceg. Szerintem, ez eddig a hab a tortán. Azért, mert az írónő mindössze egy kurta jelenetet adott a hősnőnknek, a rendező ellenben szépen elkészítette azt a jelenetet (egy-két láthatatlan poén, ( - Tedd le, Bella, ami nem a miénk, ahhoz nem nyúlunk engedély nélkül… !), s meg volt benne az erő, s a gúny is), de nemcsak, hogy szépen elkészítette Bellatrix (a könyv szerint: egyetlen) jelenetét, mellé rakott még kettőt! Hiszen, mi az, ha nem diadal, hogy ismét őrült módjára cákizhat a nádasban majd felgyújtja az ellenség házát?! Ezek után, ismét beletette egy jelenetbe, A villámsújtotta torony-ba, ott volt Dumbledore meggyilkolásánál, felrobbanthatta a Nagytermet, s abban a tisztségben részesülhetett, hogy Ő Maga gyújtotta fel Hagrid kunyhóját, örömtáncot járhatott, s lefegyverezhette Harry Pottert, mely mellé egy őrült kacaj is járt.
A Harry Potter és a Halál Ereklyéi két részéről véleményt még nem mondhatok, de ha Bellatrixnak méltó gyilkosságokat és gonosz tetteket fog adni, (gondolok itt: Hermione kínzása és majdnem megölése, Dobby, Fred, és Tonks meggyilkolása), akkor minden bizonnyal rajta lehet a bélyeg Yates rendezőn: Ő szereti Bellatrix Lestrange karakterét. Ezek után majd csak a MÉLTÓ HALÁL következik, mely nagyon remélem, hogy valóban legalább félig méltó lesz ehhez a nagyszerű alkotáshoz.

Nos, ezek voltak az én furán leírt gondolataim.

Írta: Chris.

 

 


Szevasztok! ;) - már ha még jár ide valaki...
Elismerem, hogy szégyenletes formában hagytam itt ezt az oldalt és ezt a hiányosságomat most igyekszem pótolni figyelembe véve hogy az Intörnet mostmáraztán nagyon modern! Az oldal ezért az elkövetkezendőkben meglehet hogy átmenetileg okádék lesz - bár annál nagyobb nem, mint amilyen volt. S elképzelhető, hogy a továbbiakban bővülni fog még egy boszorkánnyal, aki történetesen nem a Potter-világ tagja, valamint más ötleteim is vannak. Addig is... öh... hát most nem írok többet.

M

 

 
Volt Nincs szekrény
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A szerkesztő blogja frissek
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Horcruxes

  

→ cserebere -  óhajsóhajt fogalmazz a Vendégkönyvbe.

 
Black Ház
Indulás: 2007-05-25
 

                                           


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!